Verlichting

Bos Elektro Catalogus

Verlichting voor op de bouwplaats

In dit hoofdstuk vindt u een compleet overzicht professionele lampen, verlichtingsarmaturen, statieven, lichtmasten en verdere toebehoren. Deze artikelen zijn uitermate geschikt voor locaties waar men hoge eisen stelt aan kwaliteit, zoals de bouw, industrie, sportcomplexen en bij festiviteiten.

Bos elektro bv voert een uitgebreid scala eigen armaturen, o.a. slag- en stootvaste gloeilamp-, TL- , halogeen- en HQI-armaturen, die worden geproduceerd in onze gecertificeerde fabriek. Hiernaast importeren wij op exclusieve basis een grote variëteit aan schijnwerpers. Ons assortiment gloeilamp-, halogeen- en fluorescentie armaturen voldoet aan de laatste versie van de EN 60598 en de armaturen dragen in de meeste gevallen het Kema Keur keurmerk.

De Tubelight®, een uiterst robuust slag- en stootvast TL-armatuur speciaal voor (tunnel)bouw, industrie en nato-doeleinden, is gemaakt van polycarbonaat en leverbaar in diverse wattages, voltages in zowel enkel als dubbellampsuitvoeringen.

De Widelight®, een slag en stootvaste breedstraler geheel vervaardigd uit polycarbonaat en leverbaar in uitvoeringen geschikt voor gloei-, halogeen- en fluorescentielampen.

De Primaelux® halogeenarmaturen: een complete eigentijdse lijn die ontwikkeld is conform de normen en eisen van de 21 eeuw.
De Primaelux® gasontladingsarmaturen: dit zijn armaturen die meer licht geven en minder energie verbruiken. Ze zijn leverbaar in wit licht (HQI) en geel licht (NAVT) met een hiervoor benodigd in- of extern voorschakelapparaat. De keuze voor in- of extern is afhankelijk van de situatie waar en de wijze waarop de armaturen worden opgehangen in combinatie met het gewicht en het windoppervlak.

Primaelux® handlampen van polycarbonaat zijn uiterst compacte en handzame armaturen die zijn uitgevoerd met een speciale hoogrendements fluorescentielamp.

Bos elektro bv heeft verderop in dit hoofdstuk een uitgebreid assortiment statieven en mobiele lichtmasten opgenomen, de laatste zijn tot 16 meter elektrisch uitschuifbaar.

Klasse indeling:
De Klasse indeling voor verlichtingsarmaturen op bouwlocaties is als volgt bepaald:

Klasse I
Een armatuur dat uitsluitend buiten handbereik en bij een vaste opstelling (hoger dan 2,5 meter) gebruikt mag worden. Het armatuur is enkelvoudig geïsoleerd en dient geaard te worden. Tevens moet het armatuur stof- en spatwaterdicht IP54 zijn.

Klasse II
Een verplaatsbaar armatuur dat binnen handbereik gebruikt mag worden. Het armatuur is dubbel geïsoleerd en mag niet worden geaard. Wanneer de armaturen op een statief geplaatst worden, dan moeten de statieven voorzien zijn van een geïsoleerde handgreep en aan de hellingproef voldoen. Tevens moet het armatuur slag- en stootvast en stof- en spatwaterdicht IP54 zijn.

Klasse III
Een verplaatsbaar armatuur met veilige spanning (tot 50 Volt). Deze armaturen mogen gebruikt worden in kelders, kruipruimtes en andere extreem vochtige ruimtes. Het armatuur is niet geaard en mag binnen handbereik gebruikt worden. De veilige spanning wordt verkregen middels een veiligheidstrafo die boven de vloer geplaatst moet worden. Ook dit armatuur is slag- en stootvast en stof- en spatwaterdicht IP54.

Bos elektro bv ©  |  Oscar Romerolaan 12 , 1216 TK, Hilversum  |  E-mail  |  Telefoon +31 (0)35 623 6000  |  Fax +31 (0)35 623 5968  |  Disclaimer  |  Privacy